english

kolekcija
savremene srpske umetnosti


exibition image Muzej savremne umetnosti Vojvodine


Predstavljanje Telenor umetničke kolekcije po gradovima Srbije započelo je početkom 2009. godine u Novom Sadu koji je bio prva etapa naše mini turneje. Poseban akcenat je stavljen na lokalne umetnike čiji su radovi postali sastavni deo Kolekcije.

exibition image Kulturni centar Vršac


Sledeća stanica naše mini turneje po Srbiji je bio Kulturni centar u Vršcu gde smo prikazali najznačajnije radove iz naše umetničke zbirke. Putem posebne aplikacije posetioci su preko svojih mobilnih telefona mogli da se vidi i ostale radove koji nisu bili izloženi u samoj galeriji.

exibition image Umetnička galerija Nadežda Petrović


Jedna od najznačajnijih galerijia u Srbiji u svoja dva prostora ugostila je izbor više od 50 radova iz Telenor Kolekcije. Kao i u Vršcu posetioci su putem novih tehnologija, blutootha i SMS mogli da dobiju više informacija o samoj kolekciji, umetnicima i njihovim radovima.

exibition image Galerija Srbija, Niš, June 2009.


Izuzetno dobra posećenost pratila je našu sledeću izložbu u Nišu. U samom centru grada u galeriji Srbija ljubitelji umetnosti su mogli da vide i radove umetnika iz Niša koji su otkupljeni za potrebe formiranja Telenor Kolekcije.

exibition image Narodni muzej Kraljevo


Poslednja stanica naše mini turneje po Srbiji bilo je Kraljevo. Nove akvizicije Telenor Kolekcije prikazani su u reprezentativnom prostoru Narodnog muzeja u Kraljevu krajem 2009. godine. Novi radovi i umetnici sa domaće savremene umetničke scene upotpunili su Kolekciju i još jednom pokazali raznovrsnost i vitalnost domaće umetničke scene.

exibition image Telenor Kolekcija na Mixer festivalu


U intrigantnom prostoru Žitomlinovih silosa u Luci Beograd beograđani su bili u prilici da još jednom vide Telenorovu Kolekciju savremene srpske umetnsti. Posle 3 godine rada na Kolekciji publika je bila u prilici da vidi nove otkupe kao i najvrednija dela domaćih savremenih umetnika.

exibition image Paviljon Cvijeta Zuzorić Kalemegdan


Prvo predstavljanje Telenor Kolekcije široj javnosti desilo se 2008. godine u Beogradu na Kalemegdanu u Paviljonu Cvijeta Zuzorić. Publika je imala priliku da se upozna sa jednom od retkih kolekcija naše savremene umetnosti.