english

kolekcija
savremene srpske umetnosti


izložbe
Muzej savremne umetnosti Vojvodine

Predstavljanje Telenor umetničke kolekcije po gradovima Srbije započelo je početkom 2009. godine u Novom Sadu koji je bio prva etapa naše mini turneje. Poseban akcenat je stavljen na lokalne umetnike čiji su radovi postali sastavni deo Kolekcije.

 više »

Kulturni centar Vršac

Sledeća stanica naše mini turneje po Srbiji je bio Kulturni centar u Vršcu gde smo prikazali najznačajnije radove iz naše umetničke zbirke. Putem posebne aplikacije posetioci su preko svojih mobilnih telefona mogli da se vidi i ostale radove koji nisu bili izloženi u samoj galeriji.

 više »

Umetnička galerija Nadežda Petrović

Jedna od najznačajnijih galerijia u Srbiji u svoja dva prostora ugostila je izbor više od 50 radova iz Telenor Kolekcije. Kao i u Vršcu posetioci su putem novih tehnologija, blutootha i SMS mogli da dobiju više informacija o samoj kolekciji, umetnicima i njihovim radovima.

 više »

Galerija Srbija, Niš, June 2009.

Izuzetno dobra posećenost pratila je našu sledeću izložbu u Nišu. U samom centru grada u galeriji Srbija ljubitelji umetnosti su mogli da vide i radove umetnika iz Niša koji su otkupljeni za potrebe formiranja Telenor Kolekcije.

 više »

Narodni muzej Kraljevo

Poslednja stanica naše mini turneje po Srbiji bilo je Kraljevo. Nove akvizicije Telenor Kolekcije prikazani su u reprezentativnom prostoru Narodnog muzeja u Kraljevu krajem 2009. godine. Novi radovi i umetnici sa domaće savremene umetničke scene upotpunili su Kolekciju i još jednom pokazali raznovrsnost i vitalnost domaće umetničke scene.

 više »

Telenor Kolekcija na Mixer festivalu

U intrigantnom prostoru Žitomlinovih silosa u Luci Beograd beograđani su bili u prilici da još jednom vide Telenorovu Kolekciju savremene srpske umetnsti. Posle 3 godine rada na Kolekciji publika je bila u prilici da vidi nove otkupe kao i najvrednija dela domaćih savremenih umetnika.

 više »

Paviljon Cvijeta Zuzorić Kalemegdan

Prvo predstavljanje Telenor Kolekcije široj javnosti desilo se 2008. godine u Beogradu na Kalemegdanu u Paviljonu Cvijeta Zuzorić. Publika je imala priliku da se upozna sa jednom od retkih kolekcija naše savremene umetnosti.

 više »

Katalog

Kliknite na download da biste preuzeli katalog u PDF formatu.
download >>>